Resa till Mallorca

Mallorca har länge varit ett av svenskarnas favorit resmål – en trend som dessutom bara verkar fortsätta växa. Trots sina endast 3,640 km² har Mallorca oerhört mycket att erbjuda.  Dess huvudstad är Palma som även är platsen för Mallorcas enda flygplats. Flygplatsen renoverades nyligen och helt ny del lades till för att kunna hantera all flygtrafik och den dagliga genomströmningen av passagerare.  Huvudstaden har mycket och erbjuda men de korta avstånden gör det snabbt och smidigt att ta sig från flygplatsen även till andra delar av Mallorca.

Vad gäller boende så har Mallorca något för alla smaker oavsett om man föredrar att bo i ett privat sommarhus vid stranden, lägenhet, eller hotell med all inclusive. Vad man väljer så är underbara stränder, shopping och inte för att glömma god mat aldrig långt borta.

Just Mallorcas ideala läge i medelhavet gör att inte bara färska råvaror som frukt och grönsaker utan också fisk och skaldjur aldrig är långt borta.  Just kvalitén av råvarorna är även grunden för dess världsberömda cuisine och den levande matkulturen där recept och råvaror diskuteras passionerat vid varje måltid.  Besöker man Mallorca ska man inte heller glömma att smaka kryddkorven sobresada med paprika, en regional delikatess.

Om du kommer från fastlandet, eller vill utforska mer av Spanien går det även bra att ta båten både till och från Barcelona eller Valencia. Från Sverige avgår flyg dagligen.