Årstider på Mallorca

Vårväder (mars, april, maj)

Våren är kanske den bästa tidsperioden på Mallorca, med låg nederbörd och behagliga temperaturer. På dagen ligger temperaturerna på 16°C i mars, 18°C i april och 20°C i maj. Det är lite för kallt för att bada i havet.

Sommarväder (juni, juli, september)

Under sommaren blir det mycket varmt på Mallorca. Det regnar oftast inte under sommaren. Temperaturen från juni till september ligger nästan alltid omkring 30°C. Vattentemperaturen under sommaren är i snitt 26°C varmt. I september är det höga sommartemperaturer, men det börjar även bli blåsigt och det förekommer nederbörd med åskväder. Det kan förekomma temperaturer på 40°C, då Sirocco blåser in från Afrika.

Höstväder (oktober, november)

Hösten liknar våren temperatursmässigt, med den enda skillnaden att havet fortfarande är varmt, så du kan bada i relativt varmt vatten till slutet av oktober. Oktober är dock den mest regniga månaden på ön. November kan vara ganska grå, men har självklart fortfarande en del fina dagar.

Vinterväder (december, januari, februari)

Vintern är en skön period på Mallorca, det blir oftast inte kallare än 10°C på dagen, dock kan frost inträffa på natten. Solen tittar ofta fram och att sitta på en uteservering under dagen är inte alls omöjligt. Ön är även relativt folktom.

När är det bäst att resa till Mallorca?

Mallorca är alltid ett bra val för din semester, här finns något för alla, välj datum och säsong efter vad du tycker är behagligt och njut av Mallorcas härliga väder.

1 comment on “Årstider på Mallorca”

  1. agneta ljungvall eriksson

    Hej!
    Önskar att åka till Mallorca på cyckelsemester i september.Vart åker man då?Vart finns det racercycklar att hyra och bra hotell.
    mvh agneta

Comments are closed.